
| « Listopad 2025 » | ||||||
| Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
| 29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
| 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
| 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Dana 25. 10. 2018. u sklopu predmeta Procesi pripreme hrane (vježbe) učenici 4. p razeda posjetili su osječku tržnicu i sudjelovali u tzv. Zelenom četvrtku.
Tema tog Zelenog četvrtka bila je bundeva i proizvodi od bundeve. Na tržnicu smo donijeli pekmez koji smo napravili po vlastitom receptu od bundeve kao osnovne sirovine uz dodatak jabuka i dunje, soka naranče i limuna. Pekmez je odličnog ukusa i prekrasne boje. Izvrsno se složio s kruhom s dodatkom bundeve koji je izradila gđa Marica Završki. Posjetioci tržnice mogli su kušati naš pekmez i svima se svidio te smo dobili mnoge pohvale.

Na tržnici nas je dočekala gđa Ljiljana Olujić, s njom smo posjetili njezin ured na tržnici te je ona tada upoznala učenike sa svojim radom, tj. izradom projekata, kao i s projektom baziranom na međudržavnoj suradnji, a sve se temelji na novim ekološkim prehrambenim proizvodima.
Dragana Viljanac, dipl. Inž.
